lt  en  fr  ru

UAB "Camargo"

Pakalnės g. 7, Bezdonys, Vilniaus r., LT-15201, Lietuva

Tel. 8 5 269 64 93

 
 
Receptai

Makaronai su sraigėmis.
Greita, paprasta ir skanu!

Porcija 2 asmenims.

Sudėtinės dalys:

24 vnt. šaldytų sraigių
2 askaloniniai svogūnėliai
2 česnako skiltys
200 ml balto vyno
250 g lazanijos makaronų
Druska, pipirai
Pjaustytos petražolės
Aliejus, sviestas

Paruošimas: 5 min.
Gaiminimas: 25 min.

Išvirkite makaronus. Supjaustykite askaloninius svogūnėlius ir petražoles. Paimkite keptuvę, sudėkite sviestą ir apkepinkite askaloninius svogūnėlius ant vidutinės ugnies. Po 5 min., sustiprinkite ugnį ir įpilkite balto vyno. Pamaišyti ir sudėti sraiges bei susmulkintą česnaką. Pamažinkite ugnį ir 15 min. leiskite padažui sutirštėti uždengus keptuvę, kad sraigės neišdžiūtų. Po to įdėkite grietinės, pabarstykite petražolėmis, druska, pipirais ir išmaišykite.
Sudėkite makaronus į lėkštes, apipilkite padažu ir pabarstykite petražolėmis.

Sraigėmis įdaryti šampinjonai

Porcija 4 asmenims.

Sudėtinės dalys:
8 dideli šampinjonai
3 riekelės kepto ar rūkyto kumpio
25 didelės atšaldytos sraigės
1 puokštelė šviežių petražolių
1 česnako skiltelė
1 mažas svogūnas
1-2 eskaloniniai svogūnėliai
250 ml tirštos grietinėlės
Druska, pipirai

Paruošimas: 20 min
Gaminimas: 30 min

Nulupkite šampinjonų odelę ir nupjaukite kotelius, kad liktų tik kepurės. Vandeniu nuskalaukite kotelius ir kepures. Sudėkite šampinjonų kepures į sausą keptuvę (be riebalų) ir ant vidutinės ugnies kepkite apie 10 min, kol įgaus auksinį atspalvį. Paimkite plokščią indą, padenkite sugeriančiu popieriumi, išdėliokite šampinjonų kepure ir palikite 4-5 val. nuvarvėti.

Faršo paruošimas:

Visus ingredientus susmulkinkite mikseriu: kepto ar rūkyto kumpio riekeles (arba ir tokio ir tokio), šampinjonų kotelius, sraiges petražoles, česnaką, svogūną ir 1 arba 2 eskaloninius svogūnėlius. Po to, supilkite 250 ml grietinėlės. Paprieskoninkite pagal skonį. Pakaitinkite kol sutirštės. Paimkite šampinjonų kepures ir įdarykite jas paruoštu faršu, o likusia grietinėlę su prieskoniais užpilkite ant viršaus. Kepkite orkaitėje apie 30 min 180 laipsnių temperatūroje.

Atgal